Rimforsa Strand

Middagserbjudande

Vänligen uppge ev kostallergi/vegan/vegetarian etc vid bokningstillfället.

Menyn kan komma att justeras beroende på tillgång på lokala råvaror, antal gäster och annat som händer i vår föränderliga värld. Vid fint väder varma dagar sitter du med fördel utomhus på vår vackra altan med utsikt över sjön och trädgården.

Priser

3-rätters middag med kaffe/te: 695 kr / person

2-rätters middag med kaffe/te: 555 kr / person

Du kan även välja att äta en varmrätt eller något lättare från vår meny.

Vi erbjuder dryckespaket till våra menyer. Priset varierar beroende på innehåll.

 

Vi reserverar oss för prisförändringar.

Öppettider

Vecka 42 (13/10 – 19/10): Öppet för middag: måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Genrep av Brottsplats Rimforsa på fredagen med egen meny (specialpris 600 kr). Lördag  premiär- Brottsplats Rimforsa med egen meny.

Vecka 43 (20/10 – 26/10): Öppet för middag: måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Lördag  – Brottsplats Rimforsa med egen meny.

Vecka 44 (27/10 – 2/11): Öppet för middag: måndag, tisdag, onsdag torsdag och fredag.  Lördag –  Brottsplats Rimforsa med egen meny.

Vecka 45  (3/11 – 9/11): Öppet för middag: måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Abonnerat för fest lördag.

Vecka 46 (10/11 – 16/11): Öppet för middag: måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Fredag och Lördag Brottsplats Rimforsa med egen meny.

 

Höst, vinter och vår har vi oftast öppet för bordsbokning måndag, tisdag, onsdag och torsdag kl 18.00 – 19.30. Fredag och lördag 17.00 – 20.00. Söndagar stängt. Notera att vi ibland har abonnerat för konferenser och fester/bröllop. Sommartid (vanligtvis veckan efter midsommar tom mitten av augusti) har restaurangen öppet för middag alla dagar i veckan från kl 17.00.

Rimforsa Strand

Middagsmeny

MENY från 9/9  tom 9/11 2025

Vänligen notera att större sällskap, konferenser och möten kan ha annan meny.

MÅNDAG, ONSDAG OCH FREDAG

FÖRRÄTT

Gravad svensk ryggbiff serveras med sotad lökkräm, inlagda kantareller, rosmarinmajonnäs, picklad pumpa och friterad lök.

VARMRÄTTER

KÖTT

Rödvinsbrässerad oxkind serveras med tryffelglacerade morötter, puré på potatis och persiljerot, smörstekt svamp från Östergötland samt friterad grönkål.

FISK

Marinerad torskrygg med citronsmörsås, blandade betor, höstäpplen och mangold från Östergötland serveras med potatiskaka smaksatt av getost från Löt.

VEGETARISKT

Rostad blomkål serveras på bädd av rotselleripuré, rökt ostsås på Linnéa från Jurss, puffade heta vita bönor och syrad kål.

DESSERT

Chokladkräm med havtornsparfait,  blåbärsflarn samt rostad havre- och chokladkross.

TISDAG, TORSDAG OCH LÖRDAG

FÖRRÄTT

Sotad kammussla, sotad blomkålspuré smaksatt med brynt smör, syrlig höstsallad med het kräftolja samt kräft/krondillsskum och potatiskrisp.

VARMRÄTTER

KÖTT

Rödvinsbrässerad oxkind serveras med tryffelglacerade morötter, puré på potatis och persiljerot, smörstekt svamp från Östergötland samt friterad grönkål.

FISK

Marinerad torskrygg med citronsmörsås, blandade betor, höstäpplen och mangold från Östergötland serveras med potatiskaka smaksatt av getost från Löt.

VEGETARISKT

Rostad blomkål serveras på bädd av rotselleripuré, rökt ostsås på Linnéa från Jurss, puffade heta vita bönor och syrad kål.

esallad med sommarprimörer.

DESSERT

Päronmousse smaksatt med Tonkaböna serveras med frukt- och bärkompott från vår trädgård samt rostad mandelkaka och lövflarn.

HELGERBJUDANDE

KRÄMIG POTATISGNOCCI    –  295 kr 

Serveras med variation på svamp, tryffeloljan och friterade grönkål GL, ÄGG, ML

LOKALA CHARKUTERIER –   195 kr

Lagom för en person. Serveras med olivtapenade samt tunnbrödschips med örtsalt. GL, ML

TRYFFEL – 45 kr

Fråga efter dagens smak

SÄNKDALENS GLASSBÄGARE –  55 kr 

välj mellan olika smaker.

BARNMENY

Rätter från ordinarie menyn 1/2 priset för barn upp tom 12 år.

Plocktallrik med grönsaksstavar, chips och dipp –  95 kr

Kycklingspett med pommes och dippsås – 145 kr

Pasta Carbonara – 115 kr

Glassbägare från Sänkdalen – 55 kr